Kategoriat
Graafinen suunnittelu Verkkosivuston suunnittelu WordPress

Rekryboosteri-sivuston suunnittelu ja toteutus WordPressiin

Aiemmin tehty työ johtaa joskus suositteluun ja seuraavaan projektiin – siten pääsin tekemään Rekryboosterin uutta sivustoa.

Rekryboosteri on seitsemän akavalaisen liiton yhteinen työnhaun ohjelma verkossa. Kuusi viikkoa kestävässä vertaisohjelmassa osallistujat voivat jakaa työnhaun ilot ja harmitukset. Ryhmässä kannustetaan ja oivalletaan lisää omasta osaamisesta.

Vanhasta sivustosta oli aika ajanut ohi niin vanhan domainin, rakenteen ja visuaalisuuden osalta.

Tavoitteet sivustouudistukselle olivat:

• Helppo ylläpitää ja päivittää
• Rakenne, joka vastaa nykyistä paremmin tarpeisiin
• Sivuston löydettävyys parantuu Googlessa
• Visuaalinen freesaus kuvamaailman ja fonttien osalta

Sivustoprojekti polkaistiin käyntiin aloituspalaverilla käymällä läpi sivukartta, rakenne, visuaalisen ilmeen tarpeet ja toiveet. Tämän lisäksi suunniteltiin aikataulu ja jaettiin sisällöntuotannon tehtävät. Projekti käynnistyi vauhdilla ja koska alustavat suunnitelmat olivat hyvin selkeät, saatiin sivuston suunnitelmille nopeasti hyväksyntä. Näin päästiin tekemään itse sivuston toteutusta WordPressiin edellä aikataulusta.

Oleellinen asia ilmeessä olivat myös kuvapankkikuvat, joita etsin asiakkaalle valmiiksi muutaman, joista valita sopivimmat sivustolle. Projektin kuului myös Matomo Analyticsin kävijäseurannan asennus mahdollistamaan evästeetön seuranta.

Toteutuksen ollessa tarpeeksi valmis, pidin asiakkaalle käyttökoulutuksen sivuston sisältöjen lisäämiseen. Tästä päästiin jouhevasti sivuston julkaisuun ja nyt uusittu Rekryboosteri ottaa vastaan uusia osallistujia entistä tehokkaammin.

Tutustu sivustoon rekryboosteri.fi

Parhaiten onnistunut nettisivuprojekti missä olen urani varrella ollut mukana. Rekryboosterin verkkosivujen uudistaminen oli erittäin onnistunut projekti myös aikataulullisesti. Tästä erityiskiitos Hannalle, jonka vahva osaaminen ja kokemus teki projektitiimin työstäkin helpon. Rekryboosterin uusi verkkosivusto on nyt visuaalisestikin aivan eri tasolla kuin aiemmin. Ja mikä parasta, sivut ovat erittäin käyttäjäystävälliset.

Heidi Salonen
Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat ASIA ry
viestintäpäällikkö